Free Joomla Template by Discount Justhost

Predstavljanje praćenja izborne kampanje 2016. godine

Organizacija Transparentnost – Srbija Vas poziva da prisustvujete

konferenciji za štampu

Predstavljanje praćenja izborne kampanje 2016. - konačni nalazi pojedinih aspekata finansiranja

utorak, 12. jul 2016. sa početkom u 10.00 časova,

Beograd, Hotel „88 ROOMS“, Takovska 49

Dnevni red:

 

10.00 – 10.10             Uvodna reč – prof. dr Vladimir Goati, predsednik organizacije Transparentnost - Srbija

10.10 – 10.30             Predstavljanje rezultata monitoringa finansiranja izborne kampanje i poređenje sa izveštajima političkih stranaka  – Nemanja Nenadić i Miša Bojović, organizacija Transparentnost – Srbija

10.30 – 10.45             Pitanja i odgovori

10.45 – 11.00             Pauza za kafu

Od 11.00                   Regionalna konferencija o zloupotrebi javnih resursa u svhu političke kampanje (agenda je priložena u posebnom dokumentu)

Za dodatne informacije možete se obratiti gđi Mariji Radović na telefon 011/ 303 38 27 ili putem email-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  

 

Kratak uvod:

Transparentnost – Srbija od 2004. redovno prati finansiranje izbornih kampanja, a od 2012. i promotivne aktivnosti javnih funkcionera u doba izborne kampanje. Preliminarne nalaze monitoringa na ove teme smo predstavili na konferenciji za štampu početkom maja 2016. Na julskoj konferenciji ćemo po prvi put predstaviti poređenje podataka do kojih smo došli monitoringom sa izveštajima o troškovima kampanje koje su politički subjekti podneli za republičke, pokrajinske i lokalne izbore. Na taj način ćemo dati procenu o verodostojnosti finansijskih izveštaja, pre svega u delu koji se odnosi na razne vidove oglašavanje stranaka i prevoz učesnika masovnih skupova. Osvrnućemo se i na druge aspekte poštovanja zakona i ukazati na glavne trendove finansiranja izborne kampanje i pitanja na koja kontrolni organi treba da obrate pažnju. O najvećem uočenom problemu – korišćenju javnih funkcija za promociju tokom izborne kampanje - govorimo na tročasovnoj regionalnoj konferenciji koja se održava na istom mestu neposredno posle ove konferencije za štampu.

 

Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo Srbije