Free Joomla Template by Discount Justhost

Izrada i (ne)donošenje novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije

Poziv za prEUgovorCHATvrtak na temu:

- Izrada i (ne)donošenje novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije -

Vreme: 25. februar 2016. godine, sa početkom u 11 časova

Mesto: Medija centar – mala sala (Terazije 3, Beograd)

Glavna tema petog CHATvrtka biće kritički osvrt na proces (ne)usvajanja novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korpucije, kao i na ključne odredbe Nacrta ovog zakona. Iako je po Akcionom planu za sprovođenje antikorupcijske strategije izrada Nacrta zakona o Agenciji trebalo da bude završena još u septembru 2014. godine, to se još uvek nije dogodilo.

Govornici na petom prEUgovor CHATvrtku će biti:

  • Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija, član Radne grupe za izradu zakona
  • Marijana Obradović, pomoćnica direktorke Agencije za borbu protiv korupcije

Na petom prEUgovor CHATvrtku će se diskuskutovati o tome:

  • Kako je tekao proces izrade Nacrta zakona u okviru Radne grupe?
  • Koje odredbe novi Zakon mora da sadrži da bi omogućio efektivniji rad Agencije?
  • U kojoj meri su ispunjeni strateški planovi u oblasti borbe protiv korupcije?
  • Postoji li politička volja za borbu protiv korupcije u Srbiji?

Panel diskusija se održava neposredno nakon konferencije Transparentnosti Srbija na kojoj će biti predstavljen Alternativni izveštaj o sprovođenju Strategije za borbu protiv korupcije za 2015. godinu (oblasti političkih aktivnosti, javnih finansija, privatizacije i prevencije korupcije).

Diskusija će biti održana na srpskom jeziku, uz obezbeđen prevod nae ngleski. CHATvrtak se održava skladu sa Četamhaus pravilom dozvoljeno je izveštavanje sadržaju diskusije, ali bezcitiranja učesnika diskusije. Nije dozvoljeno snimanje kamerom, diktafonom, ni foto aparatom.

Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da potvrdite učešće najkasnije do srede, 24. februara u 17 časova mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Koalicija prEUgovor zadržava pravo da primljenu prijavu odbije nedostatku slobodnih mesta slučaju da delokrug rada institucije/organizacije koja je poslala prijavu ne pokriva teme okviru pomenutih pregovaračkih poglavlja.

Koaliciju prEUgovor čine: Akcija protiv trgovine ljudima - ASTRA, Autonomni ženskicentar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropskes tudije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Višaktivnostima prEUgovora možete saznati na zvaničnoj Fejsbuk stranici i Tviter nalogu.